Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is niet zomaar een normale hoofdpijn. Cluster staat voor een langere periode van aanvallen. Deze aanvallen zijn hoofdpijn aanvallen die weken tot maanden kan duren. Na een aantal weken tot maanden is de hoofdpijn ook weer een tijdje weg, maar de hoofdpijn aanvallen komen na een tijdje weer terug. Clusterhoofdpijn is dan ook heftige hoofdpijn aan één kant van uw hoofd. Rond uw ogen, aan de zijkant van uw hoofd bevindt deze pijn zich het meest.

Er zijn circa 17.000 mensen in Nederland die last hebben van clusterhoofdpijn. Het klinkt misschien veel, maar gelukkig valt dat wel mee met ongeveer 0,1% van de Nederlandse bevolking. Het komt het meeste voor bij mannen tussen de leeftijd 25 en 50 jaar.

Wat zijn de symptomen van clusterhoofdpijn?

Je hebt de normale verschijnselen, maar je hebt bij clusterhoofdpijn veel bijverschijnselen. Als u last heeft van clusterhoofdpijn kunt u deze verschijnselen ervaren:

 • De pijn die u ervaart tijdens de aanvallen van clusterhoofdpijn kunnen als snijdend en drukkend ervaren worden. Sommige mensen leggen het uit alsof uw oog eruit wordt gedrukt.
 • Als u een clusterhoofdpijn aanval heeft, duurt dit meestal tussen de 15 minuten en 3 uur. Dit verschilt elke keer weer.
 • De hoofdpijn aanvallen komen elke keer weer plotseling naar voren. Vaak gebeurt het ook ’s nachts waardoor u slecht kunt slapen.
 • Het woord cluster zegt het al, maar de hoofdpijn aanvallen komen vaak voor in periodes van een aantal weken tot een aantal maanden.
 • De hoofdpijn die u ervaart zit altijd aan één zijde van uw hoofd. De meeste mensen zeggen dat het rond de slaap het meeste pijn doet.
 • Als laatste varieert het aantal aanvallen ook heel erg. Het kan zijn dat u op één dag tot wel 10 aanvallen krijgt, maar het kan ook zo zijn dat u om de dag een aanval hebt.
Fysio Connected Fysiotherapie

” Bij Fysio Connected is de drempel om een online afspraak te maken heel klein. U kunt waar u ook bent een afspraak maken via onze website en u kunt ook waar en wanneer u ook bent een online consult bijwonen. Dus twijfel niet te lang als u iets lichamelijk niet vertrouwt en laat ons u helpen. U hoeft in het drukke leven van tegenwoordig het huis niet uit en toch heeft u één op één contact met één van onze therapeuten. ”

Fysio Connected contracten alle zorgverzekeraars
Fysio Connected

Wat ik hierboven al had benoemd, is dat er ook bijverschijnselen zijn. Als u clusterhoofdpijn heeft, ervaart u ook minstens één van de onderstaande bijverschijnselen.

 • U kunt een zwelling of hangend ooglid ervaren.
 • Ook kunt u een loop of verstopte neus krijgen.
 • Daarnaast kan uw oog gaan tranen of erg rood worden.
 • En als laatste kunt u gaan zweten of een vernauwde pupil krijgen.

Bij Fysio Connected kunnen wij door middel van professioneel advies en gerichte oefeningen helpen tegen uw pijn in uw onderrug. Ook als u klachten of pijn heeft in andere delen van uw rug kunt u ons om hulp vragen natuurlijk.

Fysiotherapie praktijk connected

Wat kunt ui het beste niet doen bij Clusterhoofdpijn?

Er zijn een aantal dingen die uw clusterhoofdpijn kan verergeren, maar er zijn ook een aantal punten wat nieuwe clusterhoofdpijn aanvallen kan voorkomen. Deze punten moet u dan naleven tijdens een periode van hoofdpijn aanvallen.

 • Het beste is om niet met het vliegtuig te reizen, dit geeft een enorme druk op uw hoofd.
 • Wat ook een enorme druk kan geven op uw hoofd is de bergen in gaan. Dit is ook af te raden.
 • Alcohol drinken is ook iets wat niet handig is tijdens clusterhoofdpijn. Als u dit niet doet kan het een nieuwe golf van aanvallen voorkomen.
 • Als laatste is het handig om geen nitraten te gebruiken. Natuurlijk moet u er wel even op letten dast dit in medicatie zit, dus als u iets slikt waar nitraat inzit kunt u dit met de huisarts bespreken.

Fysio Connected: wat zeggen onze patiënten

5/5

Arie

”Helemaal tevreden, top!!!”

4.5/5

Chantal

”Goede aanpak van de therapeuten.”

5/5

Youri

”Ik heb niet veel meer te zeggen dan dat het gewoon heel goed was.”

Veel gestelde vragen

U kunt een afspraak maken voor een online intake/consult via de knop “Plan een online consult”. Wij hanteren geen wachtrij.

U kunt op elk moment waar u ook bent een online consult inplannen en bijwonen. Bent u op werk en heeft u het erg druk? Maak een online afspraak. Bent u op uw sportvereniging en vertrouwt u de pijn niet? Maak snel via deze website een online afspraak! Wacht niet tot het te laat is.

Tijdens de online intake kijkt één van onze professionele therapeuten naar uw klacht en wordt er beslist of dit het beste thuis of op één van onze praktijken wordt behandelt. Woont u gelegen bij één van onze praktijken komen wij aan huis, anders lossen we het op een andere manier op.

Net als een normale Fysiotherapie afspraak wordt dit online consult ook vergoedt. Wij hebben met alle zorgverzekeraars van Nederland een contract. Als u fysiotherapie in uw pakket heeft zitten heeft u geen omkijken naar de kosten.

Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@fysio-connected.nl of bel naar 0180 849 257

Meer weten over Fysio Connected?

Meer weten over Fysio Connected? Neem dan op uw gewenste manier contact met ons op.

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Contactgegevens

Telefoon: 0180 849 257
E-mail: info@fysio-connected.nl

Contactformulier