Dry Needling

Dry needling is een speciale behandel techniek waarbij spieren licht worden aangeprikt, waardoor de spieren snel en langdurig zullen ontspannen. Deze speciale behandel techniek hebben wij in Nederland overgenomen uit Canada. En u hoeft niet bang te zijn dat er vloeistof in uw spier wordt gespoten, want er wordt gewerkt met droge (‘dry’) acupunctuurnaalden. Daar komt dan ook de naam dry needling vandaan.

Fysio Connected

Wat is Dry Needling nou precies?

Dry needling is een specialisatie die veel fysiotherapeuten in de kennisbank hebben zitten. Het is namelijk een methode en behandeling die veel wordt uitgevoerd. Veel mensen hechten ook waarde aan deze dry needling methode, omdat het bijna altijd direct merkbaar is. Bij dry needling worden de zogenaamde ‘triggerpoints’, oftewel spierverhardingen, aangeprikt met een droge naald om de spier te laten ontspannen. De naald die wordt gebruikt om uw spier te laten ontspannen is een super dunne acupunctuurnaald.

Fysio Connected: wat zeggen onze patiënten

5/5

Frans

”Vanuit huis uitstekend geholpen tegen mijn pijn in mijn knie.”

5/5

Bente

”Ik was eerst bang voor naalden, maar deze behandeling doet geen pijn en de naald is mega klein.”

4.7/5

Zareb

”Ik wil u bedanken.”

Wat is een spierverharding/triggerpoint en wat zijn de kenmerken?

Een spierverharding zegt het eigenlijk zelf al. Het is een hard aanvoelende plek op of in uw spier. Veel mensen kennen zo’n spierverharding ook wel als een knoop in uw spier. Als u zo’n spierverharding of triggerpoint heeft in uw spier geeft het een vervelende drukkende pijn. Maar naast deze pijn op de spier zelf, kan een spierknoop ook pijn veroorzaken in andere gedeeltes van uw lichaam.

 

Hieronder ziet u een paar kenmerken wanneer u last heeft van spierverhardingen/triggerpoints:

  • Vervelende, stekende en drukkende pijn op uw spier.
  • Uitstraling naar gedeeltes van uw lichaam rondom uw spierknoop.
  • Enorme stijfheid en beperkte bewegingsvrijheid.
  • U kunt minder goed uw spier (en omringende) aanspannen.
  • Het kan zelfs voorkomen dat u duizelig wordt, gaat trillen, wazig gaat zien of gaat zweten.
Fysio Connected Fysiotherapie
Fysio Connected contracten alle zorgverzekeraars

Wat voel ik tijdens dry needling van de naald?

Heel veel mensen zijn bang of durven geen dry needling behandeling te doen, omdat er een naaldje wordt gebruikt tijdens deze behadeling. U hoeft u zeker geen druk te maken over de naald, omdat dit een ontzettend klein naaldje is waar u niks van zult voelen. Wanneer het naaldje wordt ingebracht in uw lichaam, voelt u daar niks tot nauwelijks iets van. Het enige moment wat u wellicht zult voelen is als de acupunctuurnaald uw spier raakt.

De spier spant dan snel aan om daarna meteen weer te ontspannen. Dat moment gaat zo snel dat u daar wellicht een beetje van kunt schrikken. Als het zo is dat u de aanraking van de naald met uw spier voelt, weet u bijna zeker dat de dry needling behandeling gaat werken. De spier wordt direct na de aanraking soepeler, uw bewegingsvrijheid vergroot en de pijn zal meteen minder zijn. Dry needling doet dus geen pijn, daar hoeft u niet bang voor te zijn. Als laatste kunt u een klein beetje gaan zweten. Dit is heel normaal en kan bij iedereen gebeuren. Dit zal erg snel ook weer wegtrekken.

” A physiotherapist has the brain of a scientist, the heart of a humanist and the hands of an artist. ”

Veel gestelde vragen

U kunt een afspraak maken voor een online intake/consult via de knop “Plan een online consult”. Wij hanteren geen wachtrij.

U kunt op elk moment waar u ook bent een online consult inplannen en bijwonen. Bent u op werk en heeft u het erg druk? Maak een online afspraak. Bent u op uw sportvereniging en vertrouwt u de pijn niet? Maak snel via deze website een online afspraak! Wacht niet tot het te laat is.

Tijdens de online intake kijkt één van onze professionele therapeuten naar uw klacht en wordt er beslist of dit het beste thuis of op één van onze praktijken wordt behandelt. Woont u gelegen bij één van onze praktijken komen wij aan huis, anders lossen we het op een andere manier op.

Net als een normale Fysiotherapie afspraak wordt dit online consult ook vergoedt. Wij hebben met alle zorgverzekeraars van Nederland een contract. Als u fysiotherapie in uw pakket heeft zitten heeft u geen omkijken naar de kosten.

Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@fysio-connected.nl of bel naar 0180 849 257

Meer weten over Fysio Connected?

Meer weten over Fysio Connected? Neem dan op uw gewenste manier contact met ons op.

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Contactgegevens

Telefoon: 0180 849 257
E-mail: info@fysio-connected.nl

Contactformulier