Manuele fysiotherapie

Als u manuele fysiotherapie hoort moet u denken aan een gespecialiseerde methode die gespecialiseerd onderzoek en behandeling doet aan uw gewrichten in uw lichaam. Bij deze manuele methode worden vaak de handen van de therapeut gebruikt. Hand wordt ook wel “manus” genoemd en daarom heet deze methode de manuele therapie.

Fysio Connected contracten alle zorgverzekeraars

Wat is manuele fysiotherapie?

Wat is een manueel fysiotherapeut?


Als iemand naast normale fysiotherapeut ook nog een extra opleiding doet voor manuele therapie. Kun je spreken van een manuele therapeut. Er is net iets meer kennis over een bepaald onderwerp als een normale fysiotherapeut. De extra kennis die de therapeut opgedaan heeft gaat over de bewegingsmogelijkheden van gewrichten in uw lichaam en dan in het bijzonder uw wervelkolom. Als u bijvoorbeeld klachten heeft aan uw wervelkolom, kan een manuele fysiotherapeut dit op de juiste wijze behandelen en de oorzaak achterhalen. Als u door een manuele therapeut wordt behandelt, zal de pijn direct verminderen of verdwijnen en uw bewegingsvrijheid direct verbeteren. Het is namelijk bijna altijd zo dat de behandeling van manuele fysiotherapie direct effect levert.

Fysio Connected Fysiotherapie

”You won’t always love the workout and treatment, but you’ll always love the results”

Fysio Connected

Wanneer kom ik in aanmerking voor manuele fysiotherapie?

Als u last heeft van klachten en pijn aan uw gewrichten (wervelkolom), kunt u naar een manuele therapeut gaan. U moet niet te lang twijfelen als u iets niet vertrouwt aan uw lichaam, voordat het langer pijn blijft doen dan nodig. Als u dan bent behandelt door manuele fysiotherapie, merkt u direct verschil (verbetering) in uw gewrichten. Dit zijn een aantal voorbeelden van klachten die bij manuele fysiotherapie behandelt worden:

  1. U kunt bij heupklachten manuele fysiotherapie krijgen.
  2. Ook bij nek- en hoofdpijn kunt u manuele fysiotherapie gebruiken. Hierdoor kunt u namelijk uw wervelkolom slecht bewegen.
  3. Schouder- en nekklachten.
  4. Hoge en lage rugklachten vallen ook binnen de specialisatie van een manuele therapeut.
  5. Ook wanneer u duizeligheid voelt kunt u manuele fysiotherapie proberen.
  6. Als laatste kunt u manuele fysiotherapie gebruiken bij kaakklachten.

Fysio Connected: wat zeggen onze patiënten

4.7/5

John

”Lekker hoor! Echt blij hiermee!”

5/5

Lisabeth

”Manuele therapie is een hele effectieve methode!”

5/5

Nuska

”Nikki is een hele fijne vrouwelijke Fysiotherapeute, aanrader.”

Veel gestelde vragen

U kunt een afspraak maken voor een online intake/consult via de knop “Plan een online consult”. Wij hanteren geen wachtrij.

U kunt op elk moment waar u ook bent een online consult inplannen en bijwonen. Bent u op werk en heeft u het erg druk? Maak een online afspraak. Bent u op uw sportvereniging en vertrouwt u de pijn niet? Maak snel via deze website een online afspraak! Wacht niet tot het te laat is.

Tijdens de online intake kijkt één van onze professionele therapeuten naar uw klacht en wordt er beslist of dit het beste thuis of op één van onze praktijken wordt behandelt. Woont u gelegen bij één van onze praktijken komen wij aan huis, anders lossen we het op een andere manier op.

Net als een normale Fysiotherapie afspraak wordt dit online consult ook vergoedt. Wij hebben met alle zorgverzekeraars van Nederland een contract. Als u fysiotherapie in uw pakket heeft zitten heeft u geen omkijken naar de kosten.

Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@fysio-connected.nl of bel naar 0180 849 257

Meer weten over Fysio Connected?

Meer weten over Fysio Connected? Neem dan op uw gewenste manier contact met ons op.

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Contactgegevens

Telefoon: 0180 849 257
E-mail: info@fysio-connected.nl

Contactformulier