Nek Pijn

Nekpijn, iets waar heel veel mensen mee te maken hebben en veel last van hebben. De oorzaak van pijn in uw nek is meestal uw banden, gewrichten en/of spieren. De pijn zelf is erg vervelend en zeurend. Ook straalt de pijn soms uit naar uw armen, handen en/of hoofd. U zult zelf misschien denken dat rust nemen en uw nek stilhouden het beste is om te doen. Dit is juist niet wat het herstelproces versnelt. Het is belangrijk om uw nek te blijven bewegen, maar geen onverwachte harde bewegingen maakt. De nekpijn gaat namelijk vanzelf over. Om het proces te versnellen kunt u wel gebruik maken van fysiotherapie. Dan krijgt u te horen welke oefeningen u kunt doen en wat het juiste advies is.

Wat is nekpijn?

De meeste mensen hebben zelf wel eens te maken gehad met nekpijn of iemand in de directe omgeving met nekpijn. Pijn in uw nek is ook een veel voorkomende klacht waar je lastig onderuit komt. De nekpijn gaat wel vanzelf over, maar je kunt dit versnellen door je nek als gewoonlijk te gebruiken. Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben, daar komen wij later op terug. De pijn is afkomstig van uw botten, zenuwen en spieren. Het kan zijn dat dit chronische klachten zijn. Als dit niet het geval is dan is de pijn acuut. Het kan zo zijn dat u een verkeerde beweging maakt of dat er iets anders gebeurt waardoor de pijn op een duidelijk moment begint. Het kan ook zo zijn dat de pijn zomaar in u nek verschijnt zonder aanleiding. Helaas blijft de pijn niet altijd alleen in uw nek en straalt het uit naar uw armen, handen en hoofd.

Fysio Connected Fysiotherapie
Fysio Connected contracten alle zorgverzekeraars

Wat zijn de oorzaken van nekpijn?

Er zijn meerdere oorzaken voor nekpijn. Het is vaak niet geheel duidelijk waardoor het nou precies komt. Hieronder staat een rijtje met mogelijke oorzaken:

  • Overbelasting van uw nek
  • Te veel stress of spanning
  • Voor een langere tijd een verkeerde houding
  • Het maken van een onverwachte verkeerde beweging
  • Een ongeluk of harde val
  • Spieren verrekt in uw nek

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de nekpijn zonder aanleiding geleidelijk erger wordt. Er wordt ook vaak gezegd dat tocht en kou nekpijn kunnen veroorzaken. Dit is nooit bewezen, maar uw nek kan er wel stijf van worden. als laatste kunnen uw spieren aan één kant van uw nek zo stijf, strak en hard zijn, dat het lijkt alsof uw nek helemaal vast zit. Dit kan erg veel pijn veroorzaken. U merkt dan waarschijnlijk ook dat uw hoofd wat scheef staat, dit wordt ‘torticollis’ genoemd.

Fysio Connected: wat zeggen onze patiënten

5/5

Zarah

”Wat fijn dat er zo snel een oplossing is gevonden voor mijn probleem.”

4.7/5

Bruno

”Eindelijk kan ik mijn nek weer goed draaien, dank jullie wel.”

4.5/5

José

”Helemaal super de behandeling.”

Fysio Connected

De klachten van nek pijn

Het lijkt soms bij nekpijn, alsof de pijn in de schouders zit in plaats van uw nek. Dit komt omdat de pijn inderdaad doorloopt naar uw schouder en vaak aan beide kanten van uw nek zit. Het is een vervelende en zeurende pijn die u zo snel mogelijk weg wilt hebben. Het kan zo zijn dat de nekpijn geleidelijk zonder aanleiding ontstaat. Het kan ook zo zijn dat u na een aanrijding of harde val last begon te krijgen van uw nek. Vaak is het zo dat u door de nekpijn uw hoofd niet meer optimaal kunt draaien. Daarnaast is hoofdpijn iets wat veel mensen ervaren als ze nekpijn hebben. Minder kracht in je handen en armen is ook een kenmerk van nekpijn. Tintelingen of je arm niet mee goed kunnen sturen is een symptoom dat door de pijn in uw nek kan komen.

"Medicine adds days to life, physical therapy adds life to days"

Veel gestelde vragen

U kunt een afspraak maken voor een online intake/consult via de knop “Plan een online consult”. Wij hanteren geen wachtrij.

U kunt op elk moment waar u ook bent een online consult inplannen en bijwonen. Bent u op werk en heeft u het erg druk? Maak een online afspraak. Bent u op uw sportvereniging en vertrouwt u de pijn niet? Maak snel via deze website een online afspraak! Wacht niet tot het te laat is.

Tijdens de online intake kijkt één van onze professionele therapeuten naar uw klacht en wordt er beslist of dit het beste thuis of op één van onze praktijken wordt behandelt. Woont u gelegen bij één van onze praktijken komen wij aan huis, anders lossen we het op een andere manier op.

Net als een normale Fysiotherapie afspraak wordt dit online consult ook vergoedt. Wij hebben met alle zorgverzekeraars van Nederland een contract. Als u fysiotherapie in uw pakket heeft zitten heeft u geen omkijken naar de kosten.

Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@fysio-connected.nl of bel naar 0180 849 257

Meer weten over Fysio Connected?

Meer weten over Fysio Connected? Neem dan op uw gewenste manier contact met ons op.

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Contactgegevens

Telefoon: 0180 849 257
E-mail: info@fysio-connected.nl

Contactformulier