Wat doet een fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

 

Fysiotherapie praktijk connected

Wat doen ze bij de fysio?

Zie het antwoord op de vraag hierboven. Een fysio helpt je om lichamelijk klachten te verminderen en je bewegelijkheid te verbeteren met behulp van behandelingen en oefeningen.
Welke klachten behandeld een fysiotherapeut?
Een fysiotherapeut kan helpen om klachten van je bewegingsapparaat of houdingsapparaat te verminderen. Denk aan bijvoorbeeld klachten als:

 • Stijfheid in spieren en/of gewrichten
 • Krachtvermindering
 • Pijn aan spieren en/of gewrichten, pezen of banden
 • Moeite met bewegen
 • Revalidatie na een operatie
 • Revalidatie na langdurige ziekte
Fysio Connected contracten alle zorgverzekeraars

” Ik als fysiotherapeut kan u vertellen dat dit vak super leuk is om in te werken. Ik help mensen graag en ben zo blij dat ik elke behandeling weer meer kan leren. Ik heb alle specialisaties om iedereen te helpen, dus wacht niet te lang en maak een online afspraak bij Fysio-Connected. ”

Fysio Connected: wat zeggen onze patiënten

5/5

Patrick

”Toppers, helemaal goed!”

5/5

Bart

”Wat fijn dat ik zo snel terecht kon en na 2 weken al van mijn klachten af ben.”

5/5

Yaseen

”Goede praktijk, aanrader voor iedereen.”

Wat voor verschillende fysiotherapeuten zijn er?

Als iemand een fysiotherapeut wilt worden moet daar natuurlijk eerst een opleiding voor worden gedaan. Je hebt vele specialisaties en daarom heb je ook algemene fysiotherapeuten, maar ook gespecialiseerde fysiotherapeuten. Algemene fysiotherapeuten behandelen alle soorten pijn en klachten die met uw bewegingsapparaat te maken hebben. Denk dus bijvoorbeeld aan pijn in uw nek, rug, knie, enkel, etc. Er zijn ook therapeuten die voor een speciale methode hebben gestudeerd en dat zijn zogenaamde gespecialiseerde fysiotherapeuten. Hieronder ziet u de 2 meest voorkomende specialisaties van fysiotherapeuten die we bij Fysio-Connected ook aanbieden:

 1. Manuele fysiotherapie: als mensen klachten ervaren aan de wervelkolom en gewrichten in armen en benen, zijn manueel therapeuten gespecialiseerd om hier onderzoek en behandeling in te doen. Bij deze specialisatie hoort ook kraken. Hierdoor wordt uw lichaam soepel en zal minder pijn doen.
 2. Sportfysiotherapeuten: bij deze specialisatie helpt de fysiotherapeut met het herstellen van een blessure of het revalideren na een ziekte.
Fysio Connected Fysiotherapie
Fysio Connected

Wat kunt u tijdens de intake tegen de fysiotherapeut vertellen?

Tijdens een intake gesprek met fysiotherapeut kunt u het beste alles vertellen wat ook maar een beetje samenhangt met de klachten en/of pijn die u ervaart. Zo kan de fysiotherapeut overal rekening mee houden en dit meenemen in zijn diagnose. Dit zijn een aantal dingen die u bijvoorbeeld kunt vertellen:

 • Hoe lang heeft u al last
 • War heeft u precies last van
 • Waar voelt u overal pijn
 • Wat denkt u zelf dat de oorzaak kan zijn
 • Welke bewegingen doen pijn
 • Wat wilt u graag bereiken na fysiotherapie

Probeer zo open en eerlijk mogelijk te zijn tegen de fysiotherapeut. Dit helpt bij de keuzes die de therapeut voor u moet maken.

Veel gestelde vragen

U kunt een afspraak maken voor een online intake/consult via de knop “Plan een online consult”. Wij hanteren geen wachtrij.

U kunt op elk moment waar u ook bent een online consult inplannen en bijwonen. Bent u op werk en heeft u het erg druk? Maak een online afspraak. Bent u op uw sportvereniging en vertrouwt u de pijn niet? Maak snel via deze website een online afspraak! Wacht niet tot het te laat is.

Tijdens de online intake kijkt één van onze professionele therapeuten naar uw klacht en wordt er beslist of dit het beste thuis of op één van onze praktijken wordt behandelt. Woont u gelegen bij één van onze praktijken komen wij aan huis, anders lossen we het op een andere manier op.

Net als een normale Fysiotherapie afspraak wordt dit online consult ook vergoedt. Wij hebben met alle zorgverzekeraars van Nederland een contract. Als u fysiotherapie in uw pakket heeft zitten heeft u geen omkijken naar de kosten.

Staat uw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@fysio-connected.nl of bel naar 0180 849 257

Meer weten over Fysio Connected?

Meer weten over Fysio Connected? Neem dan op uw gewenste manier contact met ons op.

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden: Op afspraak

Contactgegevens

Telefoon: 0180 849 257
E-mail: info@fysio-connected.nl

Contactformulier